Kosova’da Düşler Akademisi heyecanı sürüyor

Mitroviçe-Kosova’da akademinin ihtiyaçlarına uygun düzenlemeler, tadilatlar ve teknik donanımlar tamamlandı. İstanbul’dan program ve birim uzmanlarımız yereldeki staff, gönüllü ve katılımcılarla farklı içeriklerde eğitimler gerçekleştirdi.

Kültür-sanat ve özellikle de müzik odaklı etkinliklerin devamı olarak bu kez Düşler Mutfağı konsepti öne çıktı. Bir sosyal işletme modeli olarak “Düşler Mutfağı nedir, nasıl kurulur ve yürütülür?” paylaşımları yapıldı. Yerel dinamiklere uygun değişiklikler tartışıldı. Ve en önemlisi de günün sonunda partner kurum DSK (Down Syndrome Kosova) bünyesindeki gençlerin katılımıyla pizzalar pişirildi. Çok yakında açılacak bir kafeteryanın, çevredeki bütün okul öğrencilerinin vazgeçilmez durağı olacağının ilk sinyalleri görülmüş oldu.

“Teknoloji kaçınılmazdır!” diyen Dreams Academy Kosova girişimi için hem organizasyon yapısındaki teknolojik dönüşüm, staff ve aktif gönüllülerin konuyu içselleştirmesi ve eğitim, rehabilitasyon ve sosyalleşme aracı olarak teknoloji konuları enine boyuna masaya yatırıldı.

Mobil ve tablet oyunlar, öğrenme programları için örnekler verildi.

DSK ve DA Kosova’nın iş yürütme aşamaları için gerekli teknolojik çözümler uygulamalı olarak çalışıldı.

Yereldeki alışıldık ataletin ve bekleme hallerinin üstüne net bir çizgi çizildi; Artık Kosova‘da İstanbul-Kaş hattında 10 yıldır büyük dönüşümlere imza atan bir değişim-etki rüzgarının esmeye başladığını söyleyebiliriz.

Alternatif Yaşam Deneği kurucuları ve yürütücü gönüllüleri olarak bugünlerde yüzümüzde başka bir coğrafyada da iz bırakıyor, tarihe not düşüyor olmanın tebessümü dolaşıyor.

2020-02-26T23:11:39+00:00 26 Şubat 2020|AYDER, Düşler Akademisi Kosova, Düşler Mutfağı, Haberler|