IB ve AYDER arasında, sürdürülebilir bir gelecek için stratejik işbirliği sağlandı

Aralık 2019’da AYDER (Alternatif Yaşam Derneği), Türkiye ve Internationaler Bund (IB), Almanya stratejik partnerliği ve Sürdürülebilir bir Gelecek 2030’u destekleyen bir anlayış bildirisi imzalamıştır.

Aynı amaç uğruna çalışan bu iki organizasyon, insanların özgürlüklerini kazanmasına, kendi geleceklerini kendileri çizmeleri, topluma entegre olabilmeleri, kişisel sorumluluk almayı ve toplumun gelişimine aktif olarak destek olmaları için yardımcı olmak amacıyla el ele vermişlerdir. İki organizasyon da politik olarak tarafsız ve mezhep farkı gözetmemektedir.

IB ve AYDER’in ilk ortak projesi Gaziantep, Türkiye’deki Alman Uluslararası İşbirliği Organizasyonu (GIZ) adına Kasım 2019’da başlamıştır. Ekonomik Beklentilerin Yükseltilmesi (PEP) adlı bu proje Suriyeli mültecileri ve savunmasız Türk vatandaşlarını çalışma şartları ve iş imkanlarının iyileştirilmesi için bahçıvanlık alanında özel sektör ve çevredeki belediyeler ile işbirliği içinde desteklemektedir. Şartlar önceden kazanılmış bilgi, beceriler ve iş deneyimini de hesaba lokal Türk işgücünün ihtiyaçları olarak katmaktadır.

Küçük Türk firmalar ve gelecek Türk girişimciler için eğitim, bağlantı kurma fırsatları ve market ortamının daha iyi anlaşılmasının kolaylaştırılması yolunda desteklenmektedir.

Bir topluma ve piyasaya entegre olabilmenin en önemli becerilerinden biri ülkenin dilini konuşmak olduğu için Suriyeliler için bütün şartlar Türkçe dil eğitimi içermektedir.

Kadınların resmi işe alıma katılımını arttırmak için ise çocuk bakımı sağlanmaktadır. İmkan olduğu sürece, tedbirler Suriyeli ve Türk vatandaşların arasındaki sosyal uyumu ortak etkinlik ve aktiviteler üzerinden teşvik etmeyi amaçlar.

Tedbirler direkt olarak Birleşmiş Milletler’in belirttiği, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na katkıda bulunmaktadır
.
SKA 1: Fakirliği Önlemek