Düşler Akademisi Kosova faaliyetlerini sürdürüyor

Türkiye’deki kuruluş hedeflerine ulaşarak öncü ve girişimci misyonunu tamamlayan Düşler Akademisi, ihtiyaç sahibi ülkeler ve/veya bölgeler öncelikli olmak üzere deneyim transferi yapıyor. İlk durak; Kosova!

Yerel STK ortağı DSK (Down Syndrome Kosova) ile birlikte Kosova Inovasyon Bakanlığı fonu kullanarak en önemli ve kritik bölgelerden biri olan Mitroviçe’de Dreams Academy / Kosovo kimliği ile çalışmalara başladı.

Gerekli mekan düzenlemeleri, ekipman donanımı ve tadilatların tamamlanmasıyla beraber, ilk olarak Türkiye’de gönüllü çağrısı gerçekleştirildi. Her sorusunda ve aşamasında önyargılar ve dışlayıcılık oluşturan tüm CV ve başvuru formu yaklaşımlarına alternatif bir yöntemle yapılan çağrıya ilk hafta içinde 54 kişi başvurdu.

Kısa, orta ve uzun dönemli uluslararası gönüllülük fırsatları sunmaya devam edilecek.

Kültür-Sanat odaklı atölyelerin eğitmen eğitimleri ve ilk örnek uygulamalar, deneyimli AYDER gönüllüsü eğitmenler tarafından gerçekleştirilmeye başlandı.

Müzik odaklı çalışmalar 30 Ocak-2 Şubat tarihleri arasında, bölgeden gönüllülerin ve farklı STK’ların da katılımıyla Düşler Akademisi’nin 2008 yıllarındaki ilk kuruluş günlerinin heyecanını Kosova’ya taşıdı.

13-16 Şubat tarihleri arasında, Teknolojik çözüm atölyeleri ve Düşler Mutfağı sosyal işletme yaklaşımı eğitimleri ile bu yepyeni sosyal değişim yolculuğu Avrupa’da gündem oluşturmaya devam ediyor olacak.

2020-02-11T17:35:11+00:00 11 Şubat 2020|AYDER, Düşler Akademisi Kosova, Haberler|